Ekologisk mat från lantgårdar

Kanske är det ett trend ord “ekologiskt” eller så är det här för att stanna. Ekologisk mat är i alla fall på uppgång i gemene mans vokabulär. Det blir allt vanliga och nästan som en status grej att säga att man köper ekologisk mat.

Det är “lokalt” producerat vilket betyder att man minimerar avgaser och annat för att leverera mat hem till dörren. Bara det är en miljövinst jämför om man ser till importerad mat.

På svenska lantgårdar brukar man kunna köpa nöt, gris och lamm t.ex. I vissa exotiska fall även strutskött m.m. Det beror lite på vad man har för gårdar i närheten.

Förutom kött så brukar man även kunna få tag i:

– Bröd och spannmål
– Drycker (ex mjölk)
– Frukt och grönt
– Mejeriprodukter (ex ost)
– Ägg

Vad gäller priser så kan det variera. Men oftast så brukar det inte vara mycket dyrare än om man köper på stormarknader som ICA Maxi och Coop. Däremot så ger man bönderna en extra chans att tjäna lite, utan att det ska komma några mellanhänder emellan. Så både naturen och plånboken gör sig en vinst.

ekologiskt bra för miljö och plånbok