Bed and breakfast på lantgårdar

Semestra på lantgårdar är ett härligt alternativ till såväl hotell som campingplatser. Många lantgårdar har anpassade aktiviteter för barn i alla åldrar. Naturligtvis finns det djur på många av gårdarna och du kan erbjudas att hjälpa till med att samla in äggen i hönshuset, lära dig mjölka kor eller getter, ta dig en ridtur eller bara lära dig sitta rätt i sadeln. Det är upp till dig om du vill stanna en längre tid eller bara över natten. Du blir omhändertagen på bästa sätt, kanske till och med bättre än på ett hotell. Och frukosten kommer du troligen att längta tillbaka till långt efteråt, i många fall helt och hållet med råvaror från lantbruket.

Ofta finns gårdarna som erbjuder B&B nära de stora trafikstråken så det är ingen större omväg för dig att nå till ditt lantliga semesterboende. Lätt att hitta de olika anläggningarna är det också då det finns flera sidor på nätet som förtecknar de flesta B&B. Här kan man förboka på anläggningen direkt eller välja att spontant åka till ett ställe som passar resan i stort. Om det är fullbelagt får du säkert hjälp att hitta ett annat boende i närheten, de som driver B&B samarbetar ofta för att kunna ge den bästa servicen till turister och besökare i bygden.

Om du är intresserad av annat än att hjälpa till på gården så kan du få tips och råd av din värd. De är ju hemma där och har många gånger bott på gården eller i trakten hela sitt liv och kan därför berätta vad som finns att se och göra. Ligger gården vid en sjö kan du säkert få hjälp med att prova din fiskelycka. Bed & Breakfast är ett mycket prisvärt och roligt alternativ när du söker logi på landet, för en natt eller längre.